Hertshoornzout
o., ammoniumcarbonaat, al of niet uit hertshoorn bereid.
Winkler Prins (1949)
in hoofdzaak een dubbelverbinding van ammoniumhydrocarbonaat en ammoniumcarbaminaat [NH4] HCO3, [NH4 [CO2. NH2.
E. de Bruyne, G.B.J. Hiltermann en H.R. Hoetink (1947)
ook vlugzout, is de oude benaming voor ammoniumcarbonaat * omdat dit vroeger ontstond bij de droge destillatie van beenderen.
Oosthoek's Uitgevers Mij. N.V (1916-1925)
Hertshoornzout - de handelsnaam van één van de vormen van ammoniumcarbonaat. Het h. is meestal een mengsel van ammoniumbicarbonaat (NH4 H(CO3) en ammoniumcarbaminaat (NH2 COON H4), met 25-30 % NH3. De naam is afkomstig uit den tijd, dat dit zout voornamelijk werd gewonnen door droge destillatie van hoornafval.
Gerelateerde zoekopdrachten
Log hier in om direct te kunnen beginnen met schrijven.
Wil je dit begrip toevoegen aan je favorieten? Word dan snel vriend van Ensie en geniet van alle voordelen: