Havergort
v., ook haverde- en havergort, 1. gepelde haver, gort van haver gemaakt: de grutter maakt havergort; 2. de daarvan bereide spijs: haverdegort eten.
Van Dale Uitgevers (1950)
v., ook haverde- en havergort, 1. gepelde haver, gort van haver gemaakt: de grutter maakt havergort; 2. de daarvan bereide spijs: haverdegort eten.
dr. ir. P. Schoorl (1938)
zie onder gort. Samenstelling: 9,65% water; 13,4% eiwit; 5,9% vet; 70% koolhydraten; 2,1% mineralen.
Jozef Verschueren (1930)
('ha:vər) m. 1. Eig. haver die gepeld en daardoor tot gort is gemaakt. 2. Metn. daarvan bereide pap.
J.H. van Dale (1898)
HAVERGORT, ook HAVERDEGORT, v. gepelde haver, gort van haver gemaakt; de grutter maakt havergort; (ook) de daarvan bereide spijs haverdegort eten. HAVERDEGORTEBRIJ, v brij, gekookt van haverdegort met melk.
Gerelateerde zoekopdrachten
Log hier in om direct te kunnen beginnen met schrijven.
Wil je dit begrip toevoegen aan je favorieten? Word dan snel vriend van Ensie en geniet van alle voordelen: