galantine
Rolpastei, die gevuld is met een gekruide farce van vis, vlees, wild, gevogelte of groenten. Wordt geserveerd als koud voorgerecht of als onderdeel van een ‘hors-d'oeuvre’.
Peter Joh. M. Zuidweg (2016)
Rolpastei, die gevuld is met een gekruide farce van vis, vlees, wild, gevogelte of groenten. Wordt geserveerd als koud voorgerecht of als onderdeel van een ‘hors-d'oeuvre’.
A. Kolsteren en Ewoud Sanders (1994)
[Fr., oorspr. een vissaus] (cul.) 1 rolpastei met een vulling van gemalen kalfs- of varkensvlees, wild, tam gevogelte of vis met spek, ossetong, truffels e.d.; 2 koud vlees in gelei.
M. J. Koenen's (1937)
v. (Fr. Eng. [Lat. gelare = vriezen; z. gélatine]: fijn gehakt vlees met reepjes spek en truffels; koud vlees met dril).
Uitgeverij Joost van den Vondel (1933-1939)
Galantine - geurig mengsel van versch vleesch of gevogelte, gaar gekookt, geperst, koud gesneden en met aspic gegarneerd.
Gerelateerde zoekopdrachten
Log hier in om direct te kunnen beginnen met schrijven.
Wil je dit begrip toevoegen aan je favorieten? Word dan snel vriend van Ensie en geniet van alle voordelen: