Wat is de betekenis van galantine?

2024-04-28
Culinair van a tot z

Peter Joh. M. Zuidweg (2016)

galantine

Rolpastei, die gevuld is met een gekruide farce van vis, vlees, wild, gevogelte of groenten. Wordt geserveerd als koud voorgerecht of als onderdeel van een ‘hors-d'oeuvre’.

2024-04-28
Woordenboek vreemde woorden

A. Kolsteren en Ewoud Sanders (1994)

Galantine

[Fr., oorspr. een vissaus] (cul.) 1 rolpastei met een vulling van gemalen kalfs- of varkensvlees, wild, tam gevogelte of vis met spek, ossetong, truffels e.d.; 2 koud vlees in gelei.

2024-04-28
Vreemd Nederlands

Jan Meulendijks (1993)

Galantine

vleesgerecht

2024-04-28
De vreemde woorden

Fokko Bos, Dr. O. Noordenbos (1955)

Galantine

koud vleesgerecht met spek en truffels.

2024-04-28
Frans woordenboek (FR-NL)

Dr. F.P.H. Prick van Wely (1952)

Galantine

koud vlees in gelei.

2024-04-28
Woordenboek Engels (EN-NL)

Dr. F.P.H. van Wely (1951)

galantine

galantine.

2024-04-28
Kramers woordentolk

Jacon Kramers Jz (1948)

galantine

v. fijngehakt vlees in pasteivorm.

2024-04-28
Verklarend handwoordenboek der Nederlandse taal

M. J. Koenen's (1937)

galantine

v. (Fr. Eng. [Lat. gelare = vriezen; z. gélatine]: fijn gehakt vlees met reepjes spek en truffels; koud vlees met dril).

Wil je toegang tot alle 16 resultaten?

Ja, ik word vriend van Ensie!
2024-04-28
Katholieke Encyclopaedie

Uitgeverij Joost van den Vondel (1933-1939)

Galantine

Galantine - geurig mengsel van versch vleesch of gevogelte, gaar gekookt, geperst, koud gesneden en met aspic gegarneerd.

Gerelateerde zoekopdrachten