Dry
(UK) Letterlijk vertaald: Droog (smaakaanduiding).
Douwe Brongers & Martijn Lutjenhuis (2011)
Harold Hamersma (2005)
Merkwaardig genoeg een term die juist in Italië gebruikt wordt om bij een mousserende wijn aan te geven dat deze wat zoeter is dan de brut-uitvoering. Het blijft dus opletten geblazen.
Bierwoordenboek.nl (2017)
Een dry is, qua zoetheid, een veel lichtere versie van de traditionele pilsener of lager van dezelfde brouwerij. De vergistinggraad van een dry-bier is ca 90%, terwijl de vergistinggraad van 'normale' bieren meestal rond de 80% bedraagt. Doordat er minder restsuikers in het bier aanwezig zijn heeft het veel minder body en smaak. Ook de bitterheid o...
Fokko Bos, Dr. O. Noordenbos (1955)
droog; (van wijnen): niet zoet maar scherp en droog van smaak; dry madera: uit droge druiven bereide madera.
Dr. F.P.H. van Wely (1951)
I. ai droog, dorstig; sec: niet zoet [wijn]; fig 1. „drooggelegd"; 2. dor; 3. contant; dry goods (droge waren; manufacturen); II. (laten) drogen, afdrogen; doen uitdrogen; III. (op-, uit) drogen; dry up, op-, verdrogen; minder worden, kwijnen, ophouden; zijn mond houden.
Gerelateerde zoekopdrachten
Log hier in om direct te kunnen beginnen met schrijven.
Wil je dit begrip toevoegen aan je favorieten? Word dan snel vriend van Ensie en geniet van alle voordelen: