Wat is de betekenis van brioche?

2024-04-29
Culinair van a tot z

Peter Joh. M. Zuidweg (2016)

brioche

Groot of klein luxe fijn brood. Wordt hoofdzakelijk in Frankrijk gegeten. In ons land vaak als ‘gebak’ betiteld. Briochebeslag of briochedeeg wordt verder aangewend voor gebak, taarten, puddingen en z.g. timbaalbekledingen.

2024-04-29
Woordenboek vreemde woorden

A. Kolsteren en Ewoud Sanders (1994)

Brioche

[Fr. = lelt.: tulband] bep. zoet luxebroodje van fijn brooddeeg (briochedeeg) met eieren en boter, ook als gebak gebruikt: - mousseline, smal, hoog, cilindervormig gebak uit briochedeeg.

2024-04-29
Vreemd Nederlands

Jan Meulendijks (1993)

Brioche

zoet brood

2024-04-29
De vreemde woorden

Fokko Bos, Dr. O. Noordenbos (1955)

Brioche

boterkoek; profetenbroodje.

2024-04-29
Frans woordenboek (FR-NL)

Dr. F.P.H. Prick van Wely (1952)

Brioche

soort gebak; fig. flater.

2024-04-29
Verklarend handwoordenboek der Nederlandse taal

M. J. Koenen's (1937)

brioche

v. brioches (Fr. een soort van koekbrood van meel, boter en eieren).

2024-04-29
Modern Woordenboek

Jozef Verschueren (1930)

brioche

(bri'ɔsjə) v. (-s) [Fr.] licht gebak van gerezen deeg in de vorm van een bol, met een kleinere bol daarop, dat met gelei wordt gevuld.

2024-04-29
Oosthoek Encyclopedie

Oosthoek's Uitgevers Mij. N.V (1916-1925)

Brioche

[Fr.], v./m. (-s), (snede) luxebrood of fijn broodje met suiker erin.

Wil je toegang tot alle 12 resultaten?

Ja, ik word vriend van Ensie!
2024-04-29
De vreemde woorden

Fokko Bos (1914)

brioche

brioche - v., boterkoek; profetenbroodje.

Gerelateerde zoekopdrachten