brioche
Groot of klein luxe fijn brood. Wordt hoofdzakelijk in Frankrijk gegeten. In ons land vaak als ‘gebak’ betiteld. Briochebeslag of briochedeeg wordt verder aangewend voor gebak, taarten, puddingen en z.g. timbaalbekledingen.
Peter Joh. M. Zuidweg (2016)
Groot of klein luxe fijn brood. Wordt hoofdzakelijk in Frankrijk gegeten. In ons land vaak als ‘gebak’ betiteld. Briochebeslag of briochedeeg wordt verder aangewend voor gebak, taarten, puddingen en z.g. timbaalbekledingen.
A. Kolsteren en Ewoud Sanders (1994)
[Fr. = lelt.: tulband] bep. zoet luxebroodje van fijn brooddeeg (briochedeeg) met eieren en boter, ook als gebak gebruikt: - mousseline, smal, hoog, cilindervormig gebak uit briochedeeg.
Jozef Verschueren (1930)
(bri'ɔsjə) v. (-s) [Fr.] licht gebak van gerezen deeg in de vorm van een bol, met een kleinere bol daarop, dat met gelei wordt gevuld.
Gerelateerde zoekopdrachten
Log hier in om direct te kunnen beginnen met schrijven.
Wil je dit begrip toevoegen aan je favorieten? Word dan snel vriend van Ensie en geniet van alle voordelen: