Wat is de betekenis van afspiegelingscoalitie?

2020
2021-01-24
Neologismen

Instituut voor de Nederlandse taal

afspiegelingscoalitie

federale coalitie die een afspiegeling is van de regionale coalities; federale coalitie met dezelfde partijen als de regionale regeringen Het is koffiedik kijken, natuurlijk, maar de vorming van een afspiegelingscoalitie – ook wel confederale coalitie genoemd – is na deze peiling de meest waarschijnlijke formule geworden. http://www....

Lees verder
2020
2021-01-24
Algemeen Nederlands Woordenboek

Digitaal woordenboek van eigentijdse Nederlands

afspiegelingscoalitie

federale coalitie. federale coalitie die een afspiegeling is van de regionale coalities; federale coalitie met dezelfde partijen als de regionale regeringen. Voorbeelden: Vlaams minister-president Kris Peeters (CD&V) zegt dat een goede verstandhouding tussen het Vlaamse en het federale niveau belangrijk is. Voorts wil hij zich ni...

Lees verder
2018
2021-01-24
Instituut voor de Nederlandse Taal

Het Instituut voor de Nederlandse Taal is een breed toegankelijk wetenschappelijk instituut op het gebied van het Nederlands.

Afspiegelingscoalitie

(in België) federale coalitie met dezelfde partijen als de regionale regeringen of de regeringen van gemeenschappen en gewesten; federale coalitie die een afspiegeling is van de regionale coalities of de coalities van gemeenschappen en gewesten. Synoniemen: afspiegelingskabinet, afspiegelingsregering.

Lees verder
2016
2021-01-24
Formatiewoordenboek

Instituut voor de Nederlandse taal

Afspiegelingscoalitie

Afspiegelingscoalitie, (in België) federale coalitie met dezelfde partijen als de regionale regeringen of de regeringen van gemeenschappen en gewesten; federale coalitie die een afspiegeling is van de regionale coalities of de coalities van gemeenschappen en gewesten. Synoniemen: afspiegelingskabinet, afspiegelingsregering.