Aesthesiometer
m. (-s), toestel om de gevoeligheid van de tastzin te meten.
Uitgeversmaatschappij A. Manteau N.V. (1954)
Grasduin in meer dan 507 woordenboeken en encyclopedieën. Krijg toegang tot maar liefst 2.316.291 begrippen, 37.599 spreekwoorden en 78.030 synoniemen.
Word nu vriend van Ensie!
D. van Veen Jzn. (1936)
gevoeligheidsmeter; een passervormig instrument om de kleinste afstand te bepalen, waarop men twee gelijktijdige prikindrukken op de lichaamshuid nog apart voelt.
Drs. P. Wijkema (1936)
instrument met twee (passer-)punten, dat o.a. gebruikt wordt voor het constateren van de graad der geestesvermoeidheid. Het gebruik van de aesthesiometer berust op de ervaring, dat deze punten, om ze op de huid van de voorarm tegelijkertijd als twee afzonderlijke indrukken te voelen, des te verder van elkaar moeten worden gebracht, naarmate de verm...
Uitgeverij Joost van den Vondel (1933-1939)
gevoelsmeter, psychologisch instrument, dient om op te sporen den kleinsten afstand tusschen twee punten van de huid, welke nog als van elkaar gescheiden waargenomen worden. Deze twee punten liggen bijv. op de punt van de tong 1 mm van elkaar, op den rug 60 mm van elkaar.
Dr. Ch. Bles (1929)
in het algemeen gevoelsmeter, in het bijzonder een passer waarmede men nagaan kan hoe dicht de punten der beenen bij elkaar gebracht kunnen worden, waarbij de onderzochte toch nog beide punten kan waarnemen.
Herman Pinkhof (1923)
instrument, gelijkend op een passer, om de kleinste afstanden te meten, waarbij twee van elkander verwijderde, gelijktijdige tast-indrukken nog afzonderlijk worden gevoeld.
dr. H. Pinkhof (1923)
instrument, gelijkend op een passer, om de kleinste afstanden te meten, waarbij twee van elkander verwijderde, gelijktijdige tast-indrukken nog afzonderlijk worden gevoeld.
J.H. van Dale (1898)
AESTHESIOMETER m. (-s), toestel tot onderzoek van de hersenvermoeienis: eene lichte metalen staaf, liefst van aluminium, waarop aan het eene eind een passerpunt, terwijl een tweede passerpunt langs een millimeterschaal verschuifbaar is, tot de punten naast elkander komen te liggen.
Gerelateerde zoekopdrachten
Log hier in om direct te kunnen beginnen met schrijven.
Wil je dit begrip toevoegen aan je favorieten? Word dan snel vriend van Ensie en geniet van alle voordelen: