Aardnotenolie
Een uit een subtropische peulvrucht geperste, waardevolle spijsolie, die ook gebruikt wordt als grondstof voor de margarinebereiding.
Ernst Meyer Camberg (1981).
Een uit een subtropische peulvrucht geperste, waardevolle spijsolie, die ook gebruikt wordt als grondstof voor de margarinebereiding.
Van Dale Uitgevers (1950)
v., olie uit aardnootjes verkregen ; die in Europa door koude persing verkregen, is bekend onder de naam van Delftse slaolie.
Oosthoek's Uitgevers Mij. N.V (1916-1925)
Aardnotenolie - De olie verkregen uit aardnoten. Ze worden 2 of 3 malen geperst; den eersten keer altijd koud, de volgende veelal warm. De koud geperste olie uit goed zaad is lichtgeel, bijna reukeloos en heeft een zwakken boonensmaak, ze is niet drogend. Mindere qualiteit is donkerder van kleur tot bruin toe en heeft een scherperen smaak, vooral a...
Gerelateerde zoekopdrachten
Log hier in om direct te kunnen beginnen met schrijven.
Wil je dit begrip toevoegen aan je favorieten? Word dan snel vriend van Ensie en geniet van alle voordelen: