Redactie Ensie

Bedrijfsverzekeringsbegrippen omschreven

Gepubliceerd op 07-09-2016

2016-09-07

Zakelijke overlijdensrisicoverzekering

betekenis & definitie

Een zakelijke overlijdensrisicoverzekering is een verzekering die men afsluit als ondernemer en wordt uitgekeerd indien men onverwachts komt te overlijden. Met een zakelijke overlijdensrisicoverzekering laat men een uitkering achter voor nabestaanden voor het verlies van inkomen.

Een zakelijke overlijdensrisicoverzekering lijkt erg op een reguliere overlijdensrisicoverzekering. Met een zakelijke overlijdensrisicoverzekering laat men echter niet alleen een uitkering achter voor nabestaanden, zoals een gezin met kinderen, maar zorgt men er ook voor dat de onderneming verder kan bestaan. Een zakelijke overlijdensrisicoverzekering is altijd tijdelijk, nabestaanden hebben recht op een uitkering voor een bepaalde periode.

Bij sommige verzekeraars is het mogelijk om verschillende clausules op te nemen in de zakelijke overlijdensrisicoverzekering. Hierin kan men bijvoorbeeld laten vastleggen dat men een deel van het totale uit te keren bedragen aan de nabestaanden nalaat. Het andere deel komt ten goede van eventuele zakenpartners, zodat deze zonder de overledene in staat zijn om de onderneming voort te laten bestaan. Net als bij een reguliere overlijdensrisicoverzekering, is het gebruikelijk dat men bij hoge bedragen eerste medisch gekeurd wordt.