geleedpotige met zeer lange poten.
kleine geleedpotige met zeer lange poten, een lichaam dat versmolten is met de poten, organen in de poten, kleine haakjes aan het einde van de poten en een naar voren gerichte zuigsnuit, die leeft op verschillende dieptes, van relatief ondiep water tot dieptes van wel 7000 m, en die lijkt op een spin of hooiwagen.
Voorbeelden:
De zeespinnen vormen een klasse geleedpotigen die ook voorkomen in onze zeeën. Ze doen denken aan spinnen maar hebben een aparte bouw van het lichaam. De darmen en de maag zitten in de poten en de mannetjes hebben aparte poten die de eitjes kunnen dragen. Ze worden allemaal tussen de 5 millimeter en 70 centimeter groot. Het zijn wel de poten die voor de grootte zorgen want het lijf van de meeste dieren is ten hoogste enkele centimeters. De meeste soorten eten andere dieren, maar er zijn ook planteneters en aaseters.
http://diertjevandedag.classy.be/geleedpotigen/gifkaakdragers/klasse_zeespinnen.htm
Zeespinnen behoren tot de Geleedpotigen (Arthropoda). Hoewel ze op spinnen lijken, vormen Zeespinnen een eigen klasse. Hun lichaam bestaat uit een kopborststuk en een zeer klein achterlijf. Het kopborststuk draagt vier paar poten en een naar voren gerichte zuigsnuit. De inwendige organen (darmkanaal, geslachtsorganen) bevinden zich voornamelijk in de vaak zeer lange en dunne poten.
http://www.natuurinformatie.nl/nnm.dossiers/natuurdatabase.nl/i000626.html
Zeespinnen zijn een van de weinige dieren die geen echt lichaam hebben. De meeste organen zitten in de lange poten zoals de maag, de darmen en de geslachtsorganen. De pootjes eindigen met kleine haakjes om zich op de zeebodem te kunnen vast ankeren. Naast de zeepaardjes zijn het ook de mannetjes die voor de eieren zorgen.
http://diertjevandedag.classy.be/geleedpotigen/gifkaakdragers/klasse_zeespinnen.htm
Zeespinnen (Pycnogonida [...]) vormen een klasse van dieren uit de stam van geleedpotigen (Arthropoda) en de onderstam Chelicerata. Er zijn ongeveer 1160 moderne soorten. Zeespinnen komen wereldwijd voor en leven zonder uitzondering in zee.
https://nl.wikipedia.org/wiki/Zeespinnen#Naamgeving_en_taxonomie