Algemeen Nederlands Woordenboek

Algemeen Nederlands Woordenboek (2009-heden)

Gepubliceerd op 30-05-2017

yoghurtijs

betekenis & definitie

consumptie-ijs op basis van yoghurt.

consumptie-ijs dat wordt bereid op basis van yoghurt.

Voorbeelden:
Yoghurtijs is de nieuwste trend die is overgewaaid uit New York en andere grootsteden. Het ziet eruit als een softijsje, maar het is gewoon bevroren yoghurt. Je kan zelf kiezen welk sausje je eroverheen wil.
http://nieuws.vtm.be/binnenland/2013010824178-yoghurtijs-komt-overwaaien-uit-new-york, 2014

Zelf yoghurtijs maken. Door ijs van yoghurt te maken krijg je licht, fris ijs met minder caloriëen dan b.v. roomijs. Je kunt alle soorten yoghurt gebruiken, maar volle yoghurt, Turkse en Griekse yoghurt geven wel een romiger resultaat dan magere yoghurt.
http://rubriek.nl/koken/zelf_yoghurtijs_maken.php, 2013

Ook kunt u zichzelf gratis bedienen van diverse soorten ijs, waaronder yoghurtijs.
http://www.cruise-travel.nl/, 2000

Yoghurtijs met rood fruit en banaan, voor 4 bakjes: 500 ml. milde yoghurt/kwark in de verhouding die je wilt; 100 gr. rood fruit uit de vriezer (of voor in de zomer: vers, zorg dan dat het koud gelegen heeft); 1 banaan; sap van 1 sinaasappel; 1 eetlepel honing of een ander zoet vloeibaar element, zoals bosvruchtensiroop. Pureer alle ingrediënten met een staafmixer of blender fijn. Stort het direct in de ijsmachine en kijk na 15 minuten hoe de substantie is. Waarschijnlijk heeft het dan nog eventjes nodig.
http://www.rozemarijnkokenenfoto.nl/yoghurtijs-met-rood-fruit/, 2009

IJsrecept nr. 25. Yoghurtijs met bosvruchten. In deze tijd van het jaar is het wildseizoen geopend. Bij wild horen ook bosvruchten. Vandaar dat dit een geschikt dessert is voor bij uw wildmenu, waarvan u nu of met de komende feestdagen gaat genieten.
http://www.horecagids.nl/ijstop/ijsrecepten/ijsrecept025.htm

Het verbruik van yoghurt per Belg steeg van 4,8 kilogram per jaar in 1980 tot 9,4 kilogram in 1995. Die omschakeling en dat nieuwe consumptiegedrag zetten de zuivelindustrie aan om te innoveren. Melkdrinks, yoghurtdranken, zuiveldesserten, zelfs yoghurtijs zijn enkele van de afgeleide producten die de markt veroveren.
De Standaard, 1996