lange, dunne, groene peulvrucht.
lange, dunne, groene peulvrucht die ontdaan van de uiteinden gekookt wordt gegeten als groente.
Voorbeelden:
Keukenprinsen en -prinsessen kunnen er vele culinaire kanten mee uit. En doen dan tegelijkertijd aan gezondheid: want de sperzieboon is een kompleet pakketje vitaminen en mineralen.
http://www.degroentenman.nl/
Sperziebonen zijn volop te genieten van mei tot en met oktober. Let bij het kopen op kleine, stevig aanvoelende boontjes, de kleine zijn het fijnst van smaak.
http://www.degroentenman.nl/
Roerbak 2 minuten lang de gehakte noten in de pan in de rest van de boter. Verdeel de noten over de vis. Garneren met een schijf citroen. U kunt er als groente sperziebonen bij eten, en verder beboterde tagliatelle of een aardappelgratin.
NRC, 1994
Vries nooit overgebleven sperziebonen in. Warm ook geen overgebleven sperziebonen de volgende dag op. Ze worden zacht en zijn lang zo lekker niet meer. Maak liever een salade met koude sperziebonen.
http://www.degroentenman.nl/