jong gemest hoen.
jong gemest hoen, niet zwaarder dan twee kilo en hoogstens vijftien weken oud.
Vrijwel altijd genoemd als gerecht of als ingrediënt daarvan.
Voorbeelden:
De poularde kan tot 2 kg wegen. Deze kip komt vooral bij het braden goed tot haar recht. Gezien de grootte van de kip is ze uiterst geschikt om vooraf in porties te verdelen.
http://www.xquis.com/_scripts/search_products.pl?query=17
Hak de truffel, behalve een deel dat u wilt bewaren voor garnering, schenk over dit laatste een vierde van de cognac. Hak het vlees dat over is van de poularde en ook de lever. Voeg het bij de gehakte truffel.
http://www.goldweb.nl/culinair/
Het vlees van een oudere parelhoen is wat steviger en wordt vooral verwerkt als ragout of bereid als poularde.
http://www.xquis.com/_scripts/search_products.pl?query=17
Meng het gehakt met het mengsel van truffel en poularde en werk er ook de in brunoise gesneden ingrediënten door en de pistaches.
http://www.goldweb.nl/culinair/