gerecht met pasta.
gerecht met pasta als voornaamste bestanddeel.
Voorbeelden:
In ons land, waar dergelijke gerechten als het hoofdgerecht wordt opgediend, moet er nog wat extra's in de vorm van vlees, vis, wild of gevogelte bij. Dat is in Italië niet nodig, want daar eet men doorgaans twee hoofdgerechten. Een daarvan, de eerste, is vrijwel altijd een pastagerecht. Daarna volgt het vlees met een saus en groenten.
http://www.hollandsepot.dordt.nl/artikelen/artikelen.htm
Een schepje pesto is lekker bij (Italiaanse) vleeswaren of door een pastagerecht.
http://www.avvn.nl/
Pastagerechten zijn in principe niet heel erg geschikt voor de afvaller. Toch kun je soms prima een pastagerecht klaarmaken zonder stevig aan te komen.
http://afvalrecepten.nl/pastagerechten/, 1 december 2014
Alle pastagerechten worden geserveerd met huisgemaakte salade en vers gebakken brood en kruidenboter.
http://www.italiaansetenbestellen.nl/pastagerechten
Teglio staat bekend als de geboorteplaats van het pastagerecht pizzoccheri. Jaarlijks zijn er ook twee festivals aan dit product gewijd.
https://nl.wikipedia.org/wiki/Teglio, 15 februari 2015
Veel sauzen gebruiken tomaat als basis. In Noord-Italië komt witte saus vaker voor. Pastagerechten met weinig gebruik van tomaten zijn te vinden in Trentino-Alto Adige en Emilia Romagna. De Bolognese saus uit Bologna bevat vlees en tomatenpuree. Pesto is de bekende groene saus afkomstig uit Genua.
http://www.zelfmaakrecepten.nl/pastasauzen-10-klassiekers/, 2015