soep van gesneden stukken oker.
soep van gesneden stukken oker, tayerblad, vlees en/of vis, veelal met tomtom gegeten; okrasoep.
Voorbeelden:
Okro Bravoe ook wel okersoep genoemd is een goed gevulde soep die als hoofdmaaltijd wordt gegeten. Okro Bravoe is dus een maaltijdsoep. Je kan de soep eten met rijst en eventueel met tom tom (bananenballetjes) eten. De ingrediënten van de soep zijn naar een ieders smaak te variëren. Ik heb bijvoorbeeld gekozen om de droge vis er niet in te doen vanwege mijn dochter haar allergie. De basis van de soep bestaat uit de okers de antroea en de tajerblad. Het vlees of vis is te variëren.
http://www.surinamcooking.com/okersoep-okro-bravoe/
Okersoep met tajerblad en bakkeljauw.
http://www.gratisrecept.nl/recepten/okersoep-met-tajerblad-en-bakkeljauw.html#