chocolade met melkpoeder erin.
chocolade waaraan bij de bereiding melk, melkpoeder of room is toegevoegd en die een lichtbruine kleur heeft.
Voorbeelden:
Zij gaf hem dan altijd wel een stuk chocolade, en altijd zei hij dan beleefd merci en ook dat hij heel graag melkchocolade at, en een beetje minder graag fondant, en dat hij witte chocola helemaal niet lekker vond.
Fernand Auwera, Vliegen in een spinnenweb, 2001
Melkchocolade is daarentegen een mengsel van cacaomassa, suiker en melk, terwijl witte chocolade uit cacaoboter, suiker en melk bestaat.
http://www.obcebdbh.be/export/centre-information/publications/dossiers/es/2001_nl/es-chocolade/part0_nl.html, 2001
Hij gluurt naar mijn hand waarin ik iedere ochtend een bonbon voor hem heb verstopt, de ene keer een pure bonbon met een hazelnoot erop, de andere keer een bonbon van melkchocola met een walnoot.
Marie Kessels, Het nietigste, 2002