infrastructuur voor ICT.
infrastructuur op het gebied van de informatie- en communicatietechnologie (ICT); geheel van voorwaarden dat een goede infrastructuur voor ICT mogelijk maakt; IT-infrastructuur.
Voorbeelden:
De voorzieningen waaruit de ICT-infrastructuur bestaat worden steeds intensiever gebruikt en de afhankelijkheid ervan is sterk toegenomen.
http://www.kub.nl/diensten/drc/algemeen/abc.html
Het rijk is verantwoordelijk voor goede hoofdverbindingen tussen de zes nationale stedelijke netwerken en de verbindingen met het buitenland, omdat deze medebepalend zijn voor de interne samenhang en de internationale concurrentiekracht van Nederland. Het betreft zowel infrastructuur voor fysieke verplaatsingen als ICT-infrastructuur.
http://www.vinex-locaties.nl/Infocorner/VijfdeNotaH1.PDF, 2001
Goederenvervoer groeit sterker dan personenvervoer, maar behoudt een kleiner aandeel in de totale mobiliteit. Om de mogelijkheden van transport over water te vergroten voor personen en goederen, zal de bevaarheid van kleinere waterwegen moeten verbeteren. Dit biedt combinatiemogelijkheden met zowel recreatie als wateropvang en -berging. Er is ook rekening gehouden met zendmasten en andere ICT-infrastructuur.
http://www.vinex-locaties.nl/Infocorner/VijfdeNotaH1.PDF, 2001
De ICT-infrastructuur stelt leraren en leerlingen in staat om de ICT-onderdelen uit de kerndoelen en de examenprogramma's te realiseren.
http://www.onderwijsinspectie.nl/producten/rapporten_VO/brochureVO2001_2002.pdf, 2001
Verantwoordelijk staatssecretaris De Vries (Verkeer en Waterstaat) zal de komende drie jaar een "volledig open en concurrerende markt voor ICT-infrastructuur" gaan opzetten.
NRC, 2000
Een van de twee terreinen waar de KUB voor de komende periode concrete mogelijkheden ziet is de informatie- en communicatietechnologie: "De KUB wil bestaande expertise en initiatieven op het inhoudelijk terrein van ICT bundelen en samenbrengen met de expertise en initiatieven op het terrein van de ICT-infrastructuur."
http://infolab.kub.nl/kubweb/bin.php3?id=00001421=application/pdf=/diensten/bibliotheek/algemeen/strategie/1999/dop.pdf, 1999
Opdracht aan de branche van lokale bibliotheken wordt verwacht dat zij: vanuit hun inhoudelijke kennis en lokale verankering de gedachte van de basisbibliotheek verder invulling geven door: waar nodig te fuseren, samenwerking te zoeken met andere basisbibliotheken en contract(en) af te sluiten met de gemeente(n); bij de verdeling van taken (binnen een samenwerkingsverband, tussen vestigingen en bij uitbesteding); de kwaliteitscriteria als uitgangspunt nemen; hun medewerking geven aan de branchevereniging bij de uitvoering van onderwerpen die de branche als geheel aangaan (bijvoorbeeld kwaliteitszorg, benchmark, ICT-infrastructuur).
http://www.minocw.nl/bibliotheken/nota1/index.html, 2000