bitterzuur amberkleurig Belgisch bier.
bitterzuur amberkleurig Belgisch bier dat gemaakt wordt door jonge en oude lambiek te mengen en te laten hergisten op fles.
Voorbeelden:
Ook soepen zoals mosselsoep of soepen met stevige vissoorten krijgen een verkwikkend karakter door het toevoegen van geuze [...]. Groenten als in boter gestoofde witlof met een scheutje geuze en room krijgen een fris zurige smaak met een aangenaam licht bittertje.
http://www.biercuisine.nl/
Geuze is een mengsel van jonge (éénjaarse) en oude (twee of driejaarse) lambik, dat een hergisting en rijping op fles ondergaat […]. Na de tiende maand is de mengflora gestabiliseerd en kan men van 'geuze' spreken. Het versnijden of steken van jonge en oude lambik tot geuze is een proces dat 'op smaak' wordt uitgevoerd, waarbij een groter aandeel oude lambik leidt tot een aromatischer en 'droger' bier. Geuze waarin een groter aandeel jonge lambik is versneden , is 'zachter', een smaak die de laatste tijd overheerst. Momenteel zijn de lambik-fruitbieren ongekend populair.
http://home.wxs.nl/~triple-w/frames2.htm