fijngehakt of fijngemalen vlees.
fijngehakt of fijngemalen vlees, dat bijvoorbeeld tot een bal of tot balletjes gekneed wordt en gekookt of gebakken gegeten wordt.
Voorbeelden:
Doe het gehakt in de keukenrobot alsook het broodkruim, de noten, het eitje, wat peper en zout en laat alles goed mengen.
http://www.ping.be/kookplek/gevog16.htm
Meng het gehakt met zout, peper, de soepgroenten, gepureerde tomaten, gesnipperde knoflook, fijngesneden lente-uitjes, losgeklopte eieren, room en paneermeel.
http://www.seniorweb.nl/koken/vlees/gehaktromeins.htm, 2000
Je kunt courgettes vullen met gehakt of rijst en gaar stoven in bouillon of saus.
http://www.lifeandcooking.nl/season3/templates/iglo_article.jsp?aid=2239
Maak ondertussen balletjes van het gehakt. Als de bouillon kookt, doet u de balletjes, de groente en de vermicelli erbij.
http://home-4.12move.nl/~sh365555/kookboek_soep.html
Schouder is het ideale braadstuk om klaar te maken in een ijzer stoofketel en biedt de beste grondstof voor het lekkerste gehakt.
http://www.varkensvlees.be/html/stuk_03.html
Zet de schotel in een koude oven van 180 ºC gedurende ruim 1 uur. Prik voorzichtig of het gehakt gaar is.
http://www.seniorweb.nl/koken/vlees/gehaktromeins.htm, 2000