gestoofd gerecht.
gerecht met als hoofdingrediënt in blokjes gesneden en gestoofd vlees, of soms groenten, dat meestal wordt opgediend in een gebonden saus.
Voorbeelden:
Overigens, leeft Wallace voortaan ook in mijn herinnering voort als de man die mijn culinaire horizon met fricassee van vleermuizen en gefrituurde libellen heeft verruimd.
De Standaard, 1997
Bestrooi de kipfilet met zout en peper en haal ze door de loem. Voeg nog 1 el olie toe en bak de kipfilet mee met de ham en de uien tot het vlees begint te kleuren. Schenk de wijn en room bij het gerecht en roer goed tot de fricassee begint te binden. Voeg de salie en de olijven toe en laat alles nog ± 5 min. pruttelen op laag vuur.
http://www.de-ruijsbroekjes.com/?p=3594
Filet van claresse, fricassee van asperges en paddestoelen, bruine jus met sap van morilles.
http://www.neuzeneuze.be/menus-quotmenu-deacutegustationquot-c-10_0_8_19.php?language=nl&cn=-quot-menu-de-d-eacute-gustation-quot-&osCsid=8a782d5b26458600dac6b329465981df