Gepubliceerd op 30-05-2017

doelpunten

betekenis & definitie

een doelpunt maken.

bij een balsport een punt maken door de bal of, zoals bij ijshockey de puck, op reglementaire wijze in het doel van de tegenstander te plaatsen; een doelpunt maken; een goal maken; scoren.

Voorbeelden:
De hoogste score was dit weekeinde voor Standard Luik, dat thuis Germinal Ekeren teugwees (3-0). Zonder de Nederlander Frans de Rooy, die om disciplinaire redenen was geschorst, werd in de eerste helft niet gedoelpunt. Uitblinker was de Rus Rytsjkov, die een keer scoorde en twee andere treffers (gemaakt door Goossens) voorbereidde.
Meppeler Courant, 1993

Brouwer doelpuntte wederom voor Noordwijk. Dat gebeurde een kwartier voor tijd uit een strafbal: 2-2.

In de tweede helft nam Tannane sportieve revanche op zijn oud-werkgever door tweemaal te doelpunten. Het betekende de 1-2 en de 2-3, nadat Memphis Depay tussendoor voor PSV had gescoord.

WWC ging dankzij de doelpuntende dames Hiltsje Fopma, Stienstra en Lyssa van der Ende met een kleine 5-6 voorsprong de rust in.

In de laatste minuten waren er kansen voor Meppel om nogmaals te doelpunten, maar helaas voor het team van coach Arend Kuipers bleef het bij 1-3.
Meppeler Courant, 1995

Zaterdag 5 maart werd in ronde 18 "slechts" 8 maal gescoord door de "Kamper" voetbalteams. Alleen 's-Heerenbroek speelde niet, het thuisduel tegen EDON werd afgelast. "Man van de dag" werd Chiel Buikema. Hij doelpuntte 2 keer en daarmee bracht hij de achterstand op koploper Sabono weer terug tot 4 doelpunten.

Na twintig minuten kwam Pesse door Bernard ten Oever op voorsprong. Hierna kregen beide ploegen over en weer kansen, maar er werd niet gedoelpunt.