Algemeen Nederlands Woordenboek

Algemeen Nederlands Woordenboek (2009-heden)

Gepubliceerd op 30-05-2017

couverturechocolade

betekenis & definitie

makkelijk smeltbare chocolade.

chocolade, meestal in dunne plakken geperst, die meer vet bevat en gemakkelijker te smelten is dan gewone chocolade en vooral in banketbakkerijen gebruikt wordt om bonbons van te maken, om taarten mee te bedekken of ter garnering.

Voorbeelden:
Couverturechocolade is altijd chocolade, maar chocolade is niet altijd couverturechocolade!
http://www.obcebdbh.be/export/centre-information/publications/dossiers/es/2001_nl/es-chocolade/part0_nl.html, 2001

De term "couverturechocolade" is echter door de wet beschermd en mag alleen worden gebruikt voor pure of melkchocolade waarvan het totale gehalte aan vetten minstens 31% bedraagt.
http://www.obcebdbh.be/export/centre-information/publications/dossiers/es/2001_nl/es-chocolade/part0_nl.html, 2001

Naast haar traditioneel gamma chocoladerepen en -tabletten richt Jacques zich ook tot de vakmensen: fabrikanten van koekjes, pralines en ijs, voor wie ze couverturechocolade produceert in overeenstemming met de eigen kwaliteitsnormen van elke klant.
http://www.obcebdbh.be/export/centre-information/publications/dossiers/es/2001_nl/es-chocolade/part0_nl.html, 2001

Couverturechocolade wordt gebruikt voor het gieten en omhullen van pralines, holle figuren, gewone of gevulde repen en tabletten, maar ook in industriële banketbakkerij.
http://www.obcebdbh.be/export/centre-information/publications/dossiers/es/2001_nl/es-chocolade/part0_nl.html, 2001

200 g pure couverturechocola; 100 g zachte boter; 2 eierdooiers; 1 eetlepel amaretto.
http://www.ccnafd-amsterdam.nl/mrt95.html

< >