Hoogtepunten november 2003 betekenis & definitie

2 November
De grootste bosbranden die de afgelopen weken in Californië woedden, zijn onder controle gebracht. De branden kostten aan ten minste 22 mensen het leven; 500. 000 ha bos en duizenden huizen werden in de as gelegd. Meer dan 100. 000 mensen ontvluchtten hun huizen. De schade bedraagt volgens de eerste schattingen US$ 2 mld.

3 November
In het noorden van Sumatra vaagt een door zware regens sterk gezwollen bergrivier het toeristenoord Bukit Lawang weg. Ten minste 117 mensen, onder wie 5 buitenlanders, komen om het leven.

14 November
In een interview met de krant Yediot Ahronot noemen vier exdirecteuren van Shin Bet, de Israëlische veiligheidsdienst, het beleid van de regering-Sharon catastrofaal voor Israël. Volgens de vier doet premier Sharon niet genoeg zijn best een vredesakkoord tot stand te brengen en is de behandeling van de Palestijnen in alle opzichten schandalig.

20 November
Popster Michael Jackson wordt gearresteerd op beschuldiging van seksueel misbruik van een 12-jarige jongen. Enkele uren later wordt hij op borgtocht vrijgelaten.

24 November
In de dierentuin van Barcelona overlijdt Sneeuwvlokje, voor zover bekend de enige albino-gorilla ter wereld. Het dier was in 1966 vanuit de oerwouden van voormalig Spaans Guinee naar Barcelona gebracht.

26 November
Onder zeer grote belangstelling wordt in Nijmegen Maja Bradaric begraven. De 16-jarige vwo-scholiere werd op de avond van de 18de november op gruwelijke wijze vermoord.

29 November
Bij een aanval op hun konvooi worden 30 km ten zuiden van Bagdad zeven agenten van de Spaanse inlichtingendienst gedood. Op de televisie is te zien hoe een juichende menigte de lijken schopt. Nabij Tikrit worden twee Japanse diplomaten doodgeschoten.