Hoogtepunten november 2000 betekenis & definitie

3 November
Een artikel in de Wall Street Journal doet een nieuw hoofdstuk losbarsten in de saga van het spraaktechnologiebedrijf Lernout & Hauspie Speech Products (LHSP). De zaak groeit uit tot een enorm financieel schandaal. De koersval van 70 dollar in maart 2000 naar 3,5 dollar bij de schorsing op de beurzen Nasdaq en Easdaq heeft 400 miljard frank (10 miljard euro) in rook doen opgaan. Veel van dat geld komt van tienduizenden kleine beleggers.

7 November
Na een zwaar omstreden operatie van twintig uur is de Siamese tweeling Jodie en Mary gescheiden, waarbij Mary, het jongste meisje, volgens verwachting overleed.De toestand van Jodie is kritiek. De operatie vond plaats in opdracht van de de rechter, tegen de wil van de ouders.

11 November
Bij een brand in een skimetro in de Kitzsteinhorn-tunnel bij Kaprun komen ca. 160 mensen om het leven, onder wie twee Nederlanders. Slechts twaalf mensen weten aan het inferno te ontkomen.

26 November
George W. Bush roept zichzelf uit tot winnaar van de presidentsverkiezingen nadat Florida hem tot winnaar in die staat heeft uitgeroepen. Zijn tegenstander, Al Gore, vecht de uitslag aan.

27 November
Een Russische onderzoekscommissie maakt bekend dat de Zweedse diplomaat Raoul Wallenberg, die in de Tweede Wereldoorlog tienduizenden Hongaarse joden het leven redde, in 1947 in een Moskouse gevangenis is geëxecuteerd. Over het lot van Wallenberg bestond nog steeds onzekerheid.