Eddie Van Halen betekenis & definitie

Eddie Van Halen is een Nederlands-Amerikaans muzikant geboren in 1955 in Nijmegen-Lent. Eddie Van Halen is wereldberoemd geworden met de band Van Halen en wordt gezien als een van de meest invloedrijke gitaristen van de twintigste eeuw.

In 1955 werd Eddie Van Halen geboren in Nijmegen. Samen met zijn broer, Alex, kreeg Eddie een zeer muzikale opvoeding van hun vader, Jan Van Halen, die meerdere instrumenten bespeelde. Eddie en Alex kregen vanaf hun zesde al piano les. In 1962 verhuisde het gezin Van Halen naar Pasadena in Californië, Verenigde Staten.

Eenmaal in de Verenigde Staten werd het pianospel van de broers Van Halen kortstondig voortgezet. Beiden bleken echter andere interesses te hebben en kochten samen een drumkit en een gitaar. Hoewel Eddie Van Halen begon te spelen op de drumkit, bleek al snel dat zijn broer Alex een veel begaafdere drummer was. De jonge Eddie Van Halen pakte daarom de elektrische gitaar op, waar hij sommige dagen urenlang achter elkaar op aan het oefenen was. In 1972 richtten beide broers samen met zanger David Lee Roth de inmiddels wereldberoemde hardrock band Van Halen op, waar Eddie van Halen tot op heden in speelt.

Eddie Van Halen wordt vaak gezien als een van de meest invloedrijke gitaristen in de muziekgeschiedenis. Hij had niet alleen succes met de hits van Van Halen, maar werd ook bekend door zijn welhaast legendarische gitaarsolo in het nummer 'Beat It' van Michael Jackson. Eddie Van Halen staat daarnaast bekend om zijn 'two hand tapping' techniek, waarbij beide handen worden gebruikt om de toetsen op de hals van de gitaar in te drukken.