Doornroosje betekenis & definitie

Doornroosje is een poppodium in de stad Nijmegen. Het poppodium bestaat al sinds de jaren '70 van de twintigste eeuw en heeft door de jaren heen verschillende optredens gefaciliteerd van bekende artiesten met zeer uiteenlopende muziekgenres.

Doornroosje vestigde zich in de jaren '70 van de vorige eeuw in een oud schoolgebouw in Nijmegen, waar het ruim 40 jaar zou blijven. Doornroosje was in de beginjaren vooral een verzamelplaats voor hippies, die met alternatieve levensstijlen het fundament van Doornroosje zouden leggen. Zo was Doornroosje een van de eerste plekken in Nederland waar men openlijk wiet en hasj kon verkrijgen.

Door de jaren heen heeft Doornroosje vele optredens verzorgd van bands en artiesten die later wereldbekend zouden worden. Onder andere Pink Floyd, Radiohead, Red Hot Chili Peppers en Green Day hebben als band allemaal in hun vroege jaren hier een optreden gegeven. Doornroosje heeft zich in de jaren die volgde als poppodium geprofileerd waar zeer uiteenlopende muziekgenres aan bod komen. Zo gaf Doornroosje een podium aan de opkomende punkbeweging in het begin van de jaren '80, maar begon het in dezelfde periode ook steeds meer dance avonden te organiseren.

In 2014 is Doornroosje verhuist van het oude schoolgebouw naar een nieuwe locatie, naast het centraal station van Nijmegen. Het nieuwe gebouw biedt ruimte aan een groter publiek dan het oude gebouw, waardoor grotere namen in de muziekwereld kunnen worden aangetrokken.