Keurmerk letselschade betekenis & definitie

Een keurmerk letselschade waarborgt de kwaliteit van hulpverleners. Wanneer men klachten heeft over de hulpverlening bij letselschade, kan men terecht bij dit keurmerk. Het keurmerk overziet daarnaast zowel de kwaliteit van advocaten als letselschade experts. Het keurmerk letselschade is in 2007 opgericht.

Als men het slachtoffer wordt van letselschade, heeft men vaak recht op een schadevergoeding. Een schadevergoeding is echter niet zomaar verkregen, het is vaak handig om hier enige hulp bij te hebben, zeker als men zelf vooral bezig is met het herstellen van letselschade. In dat geval kan een advocaat of expert op het gebied van letselschade van grote hulp zijn. Wanneer deze hulpverleners een keurmerk hebben, betekend dit dat ze zijn aangeslotenen bij een beroepsvereniging die de kwaliteit van hun werk garandeert. Daarnaast staat het keurmerk letselschade in voor de onafhankelijkheid van alle hulpverleners die staan ingeschreven. Op deze manier weet men als slachtoffer zeker dat men de juiste hulp krijgt bij het indienen van een schadeclaim. In sommige gevallen is het namelijk nodig hiervoor juridische stappen te zetten.

Het keurmerk letselschade biedt daarmee kwalitatieve hulp voor slachtoffers van letselschade. Daarnaast kunnen slachtoffers die niet tevreden zijn met de gekregen hulp hier terecht voor eventuele klachten. Dit kan gebeuren wanneer een slachtoffer bijvoorbeeld van mening is dat de hulpverlener zijn of haar werk niet goed heeft gedaan of een te hoge vergoeding heeft betaald aan de hulpverlener. Het keurmerk zal er dan op toezien dat er een onafhankelijk onderzoek wordt ingesteld waarin de werkzaamheden van de hulpverlener worden geƫvalueerd en waarin wordt vastgesteld of deze werkzaamheden binnen de door het keurmerk gesteld normen zijn uitgevoerd.

Laatst bijgewerkt 28-01-2016