Oosthoek Encyclopedie

Oosthoek's Uitgevers Mij. N.V (1916-1925)

Gepubliceerd op 27-06-2020

kokoskoek

betekenis & definitie

m. (en),

1. veevoeder dat ontstaat bij het winnen van vet uit het vruchtvlees van kokosno ten (e);
2. zoete koeken waarin kokos verwerkt is. (e) Kokoskoek wordt gemaakt van kopra, dat grof

verdeeld en gedroogd is en uit tropische gebieden wordt geëxporteerd. Dit produkt wordt op vet ver werkt. Kokoskoek van goede kwaliteit heeft een lichtbruine of lichtrode kleur en een aangename smaak. Hij neemt evenwel gemakkelijk vocht op, waardoor het er in voorkomende vet ranzig wordt en schimmelvorming optreedt. Kokoskoek is matig eiwitrijk en bevat ca. 6—8 % vet. Het heeft een gunstige invloed op het vetgehalte van de melk en geeft een goed resultaat bij baconvarkens, het is echter vaak te duur.

Vergelijkbare produkten zijn kokosschilfers en kokosschroot. Voedingswaarden: kokoskoek: zw 77,8; VRE 16,6; EW 1,02.

< >