Op zaterdag 5 maart 1960 kon mgr. Moors, de bisschop van Roermond, in Maastricht niet alleen de eerste steen leggen voor de kerken van Nazareth en Wyckerveld.
Op deze vooravond van Kerkenzondag stak hij ook de eerste spade in de grond voor de parochiekerk van de nagenoeg voltooide nieuwe wijk Caberg, eveneens in Maastricht-West. Acht jaar eerder, in 1952, was kapelaan M. Frissen tot bouwpastoor benoemd. Om vanaf 1953 ook nog pastoor te worden van wat dan nu Oud-Caberg is. Want pastoor Frissen zou, overeenkomstig zijn opdracht, voor geheel Caberg - voor oud en nieuw dus zoals al eerder verteld - één groter kerkgebouw aan de Clavecimbelstraat oprichten. Die dan toegewijd zou blijven aan het H.
Hart van Jezus. De oude kerk aan de Van Akenweg zou hulpkerk worden.Er kwam, in het voorjaar van 1954, eerst een noodkerk klaar. Waarna, in het begin van 1955, pastoor Frissen met zijn werkzaamheden als bouwheer kon starten. Bij het inzamelen van de benodigde gelden ondervond hij veel medewerking van zijn vier collegae-bouwpastoors in de stad en wel van de Sint Anna, Don Bosco, Nazareth en Wyckerveld. Voor wie immers de financiële actie M5 was opgezet: loterijen om geld bijeen te brengen voor het vijftal vrijwel gelijktijdig te bouwen kerken in Maastricht.
Pastoor Frissens bouwfonds, echter, werd ook gespekt met de Caberger Foire, die zijn eigen parochianen jaarlijks met veel furore organiseerden. Hun solidariteit en enthousiasme voor de totstandkoming van de kerk zijn, in één woord gezegd, geweldig geweest. De kerk werd in 1959 aanbesteed, waarvoor op 2 oktober 1960 de eerste steen in de voet van de toren werd gelegd.
In Oud-Caberg was, intussen, rector W. Spee overleden en, in 1960, opgevolgd door rector Jos Keulen. In het vroegere dorp groeide onder de ’oude’ Cabergers, zoals ook al hiervoor vermeld, het verlangen de parochies te splitsen. Hetgeen gebeurde. Pastoor Keulen ’kreeg’ Oud-Caberg en pastoor Frissen ’behield’ Caberg. Wiens kerk - een creatie van ir.
B. Salemans van het ingenieursbureau Swinkels en Salemans – in juni 1961 werd geconsacreerd om in het daaropvolgende najaar voorgoed aan Sint Christoffel te worden toegewijd. Van de patroonheilige staat, in de entree tot de kerk, een robuust beeld van Frans Tuinstra. In het interieur springen meteen de van de vloer tot het plafond reikende smalle glasin-loodramen op aan weerskanten van het priesterkoor. Daan Wildschut volgde daarin, van beneden tot boven, alle tinten die het prisma bevatten, van dieppaars tot helder geel.
Jean Nelissen maakte de tekeningen voor het magnifieke wandkleed in de doopkapel alsook voor het viertal tapijten in de dagkapel. Die het scheppingsverhaal verbeelden en allemaal door de damesvereniging van de parochie vervaardigd werden in de vrije avonduren. Zodat pastoor Jean Wijsen – sinds 1965 Cabergs tweede pastoor - zich al even gelukkig als zijn voorganger mag prijzen over de goede geest en de saamhorigheid onder zijn parochianen.