volvette kaas
kaas van volle melk. kaas van volle melk, met meer dan 48% vet in de droge stof. Voorbeelden: Voor volvette kaas werd uitsluitend gepasteuriseerde koemelk gebruikt. Meppeler Courant, 1994
Algemeen Nederlands Woordenboek (2009-heden)
kaas van volle melk. kaas van volle melk, met meer dan 48% vet in de droge stof. Voorbeelden: Voor volvette kaas werd uitsluitend gepasteuriseerde koemelk gebruikt. Meppeler Courant, 1994
Veerman (1954)
Oorspronkelijk kaas bereid uit melk, waaraan in het geheel geen vet was onttrokken. Dit is het wat de Goudse boerenkaas betreft ook nu nog. Fabriekskaas valt volgens de bepalingen van de kaascontrole ook in de rubriek volvet mits voor kaas bereid in de maanden Oct. en Nov. het vetgehalte in de drogestof ten minste 49% en voor die gemaakt in de ande...
Grasduin in meer dan 507 woordenboeken en encyclopedieën. Krijg toegang tot maar liefst 2.316.291 begrippen, 37.599 spreekwoorden en 78.030 synoniemen.
Word nu vriend van Ensie!
Dr. L.M. Metz (1937)
Kaas, uit ongeroomde, dus volle melk gemaakt. Bij de stremming van de kaasstof wordt een groote hoeveelheid boter ingesloten, zoodat de volvette kaas 45 % vet bevat in de droge stof. Oorspronkelijk werden Goudsche en Edammer kaas uit volle melk gemaakt. De Leidsche kaas werd bereid uit afgeroomde melk. De Friesche kaas was nog magerder; beide werde...
Gerelateerde zoekopdrachten
Log hier in om direct te kunnen beginnen met schrijven.
Wil je dit begrip toevoegen aan je favorieten? Word dan snel vriend van Ensie en geniet van alle voordelen: