Ragoût
(Fr.), RAGOUT', m. (-s), aan stukken gesneden vlees, met een pikante saus gestoofd; vaak fig.
Van Dale Uitgevers (1950)
(Fr.), RAGOUT', m. (-s), aan stukken gesneden vlees, met een pikante saus gestoofd; vaak fig.
Algemeen Nederlands Woordenboek (2009-heden)
gestoofd gerecht. gerecht dat bestaat uit stukjes vlees, vis, paddenstoelen of een ander hoofdingrediënt, samen met andere ingrediënten gestoofd in een dikke, hartige saus. Voorbeelden: Wanneer dit brood in laagjes wordt gebruikt, als lasagna, gevuld met ragout, tomaten, kaas en eieren wordt het pani frattau genoemd, een fe...
Grasduin in meer dan 507 woordenboeken en encyclopedieën. Krijg toegang tot maar liefst 2.316.291 begrippen, 37.599 spreekwoorden en 78.030 synoniemen.
Word nu vriend van Ensie!
Peter Joh. M. Zuidweg (2016)
Een uit stukjes vis, vlees, gevogelte of wild bereide, gekruide gebonden saus en wordt vaak gebruikt als vulling voor pasteitjes, barquettes, hoorntjes, pikante flensjes e.d. Ragout betekent letterlijk: ‘De eetlust prikkelen’.
De Larousse Gastronomique is de absolute kookbijbel voor elke chef.
Gerecht van vlees, gevogelte, wild, vis of groenten die in gelijke stukken zijn gesneden en in een gebonden, blanke of bruine saus worden gegaard, meestal op smaak gebracht met kruiden en specerijen. Tegenwoordig onderscheidt men twee soorten ragouts: bruine en blanke. Voor een bruine ragout wordt het vlees eerst licht aangebraden in wat we, daarna...
A. Kolsteren en Ewoud Sanders (1994)
[Fr., van ragoûter = de smaak herstellen, verlevendigen, van re- = her-, en goût, Lat. gustus = smaak] 1 gestoofde stukjes vlees, vis, soms ook ei, kaas, groente, champignons e.d. met sterk gekruide saus; 2 (fig.) mengelmoes.
Gerelateerde zoekopdrachten
Log hier in om direct te kunnen beginnen met schrijven.
Wil je dit begrip toevoegen aan je favorieten? Word dan snel vriend van Ensie en geniet van alle voordelen: