Wat is de betekenis van pickles?

2025-07-28
Groot woordenboek der Nederlandse taal

Van Dale Uitgevers (1950)

Pickles

(Eng.), v. mv., in azijn ingemaakte en sterk gekruide augurken, komkommers enz.; mixed pickles, ook fig. voor een allegaartje.

2025-07-28
Algemeen Nederlands Woordenboek

Algemeen Nederlands Woordenboek (2009-heden)

pickles

Het begrip pickles heeft 2 verschillende betekenissen: 1) bijgerecht. bij vlees gegeten gerecht dat bestaat uit in azijn ingemaakte, ingezouten, sterk gekruide en klein gesneden groenten met mosterd, met vooral augurken en komkommers als basis; tafelzuur, pekelzuur, mosterdzuur. Oorspronkelijk mixed pickles geheten. 2) piccalilly....

2025-07-28
Op-en-top Nederlands

Frens Bakker, Els Ruijsendaal, Paul Uljé, Dick van Zijderveld (2022)

pickles

(zelfstandig naamwoord) tafelzuur, inlegzuur

2025-07-28
Typisch Vlaams woordenboek

Ludo Permentier en Rik Schutz (2015)

pickles

piccalilly De brievenbesteller at frites en gromde dat de heksen van de bar Mercurius er te veel pickles op gedaan hadden. (Hugo Claus, Een andere keer, de andere verhalen) Het Engelse 'pickle' is waarschijnlijk gevormd naar het Nederlandse 'pekel'. Een Nederlandse visser zou in de middeleeuwen een manier hebben...

2025-07-28
Vlaams-Nederlands woordenboek

Peter Bakema (2003)

pickles

(mv.) piccalilly.Het duurste item kostte 25 Deense kroon (3,4 euro), een royal with cheese voor hotdogkenners, die geserveerd werd met ketchup, mosterd, gebakken ui, remoulade en pickles. - DM, 31-01-2003.

2025-07-28
Woordenboek vreemde woorden

A. Kolsteren en Ewoud Sanders (1994)

Pickles

[Eng., verm. van Ned. pekel] gekruide spijzen in azijn.

2025-07-28
Vreemd Nederlands

Jan Meulendijks (1993)

Pickles

zie mixed pickles

2025-07-28
De vreemde woorden

Fokko Bos, Dr. O. Noordenbos (1955)

Pickles

sterk gekruide in azijn en zout ingelegde groenten

Wil je toegang tot alle 20 resultaten?

Ja, ik word vriend van Ensie!
2025-07-28
Agrarisch Encyclopedie

Veerman (1954)

Pickles

Eng. pickle = pekel . Oorspronkelijke betekenis vermoedelijk datgene wat scherp, pikant is of een prikkelend aroma bezit. Het begrip p. is zeer ruim. Men verstaat eronder alle vruchten en groenten die verwerkt zijn tot wat wij in Ned. verstaan onder tafelzuren. Het zijn augurken, komkommers, uien, bloemkool, tomaten, walnoten, enz. die al of niet m...