gaplék
gedroogde cassave.
W. J. S. Poerwadarminta en dr. A. Teeuw (1950)
Grasduin in meer dan 507 woordenboeken en encyclopedieën. Krijg toegang tot maar liefst 2.316.291 begrippen, 37.599 spreekwoorden en 78.030 synoniemen.
Word nu vriend van Ensie!
Veerman (1954)
Gedroogde cassave wortels, die daarvoor meestal in de lengte kruisgewijs worden gespleten, waarna de stukken in de zon worden gedroogd. De droging geschiedt vanwege het loslopende vee meestal op de daken en is alleen mogelijk in streken met duidelijke droogteperioden, daar dit proces 4 -5 dagen duurt. Goed gedroogde g. wordt door voorraadsinsecten...
Uitgeverij Joost van den Vondel (1933-1939)
Gaplék - Indische benaming (Midden- en Oost-Java) voor geschilde en gedroogde cassave- of tapiocawortel. Rijk aan zetmeel; arm aan eiwitten, vetten en vitaminen; is het voedsel voor de arme inheemsche bevolking, vooral bij rijstschaarschte. Tevens mengproduct bij veevoeder.Bogaardt.
Gerelateerde zoekopdrachten
Log hier in om direct te kunnen beginnen met schrijven.
Wil je dit begrip toevoegen aan je favorieten? Word dan snel vriend van Ensie en geniet van alle voordelen: