Wat is de betekenis van Camembert-kaas?

2025-07-23
Agrarisch Encyclopedie

Veerman (1954)

Camembert-kaas

Zachte Franse kaassoort, vlak cylindrisch van model, middellijn ca 10 cm, hoogte 3 cm; gew. 0,3-0,4 kg. Oorspronkelijk werd ze alleen in Normandië gemaakt, zowel uit gedeeltelijk afgeroomde als uit volle melk. De kaas rijpt onder invloed van schimmels, die op het oppervlak groeien en de kaas geheel overdekken. De belangrijkste hiervan is de Pe...

2025-07-23
Katholieke Encyclopaedie

Uitgeverij Joost van den Vondel (1933-1939)

Camembert-kaas

Camembert-kaas - Een bekende Fransche weeke kaassoort, klein en laag, cylindrisch van vorm (10 cm middellijn, 3 cm hoog); weegt 0,3 kg en is zeer fijn van smaak. De Camembert-kaas werd het eerst gemaakt door Marie Harel in het Normandische dorpje Camembert (dept. Ome); ze wordt thans in geheel Noord-Frankrijk bereid en ook nagemaakt in andere lande...