Blokmelk
v., bijna droge gecondenseerde melk in blokken.
Veerman (1954)
gesuikerde, gecondenseerde melk, die zover is ingedikt, dat ze na afkoeling tot een vaste massa stolt. de ingedikte, nog warme melk wordt hiertoe in vormen gegoten. Het product bevat ca 9 % vocht en 41 % rietsuiker. Niet-suikerhoudende blokmelk wordt verkregen door melkpoeder tot blokken of blokjes samen te persen.
Grasduin in meer dan 507 woordenboeken en encyclopedieën. Krijg toegang tot maar liefst 2.316.291 begrippen, 37.599 spreekwoorden en 78.030 synoniemen.
Word nu vriend van Ensie!
Uitgeverij Joost van den Vondel (1933-1939)
Blokmelk - gecondenseerde melk, zoover ingedampt, dat ze bijna geheel droog is. Watergehalte 10—17%, suikergehalte 36—40%. De blokken wegen ongeveer 25 kg; wordt hoofdzakelijk gebruikt voor de chocolade- en caramelindustrie; wordt sinds enkele jaren ook in Ned. gefabriceerd (Zwolle).
Oosthoek's Uitgevers Mij. N.V (1916-1925)
v./m., in blokvorm gesneden melkprodukt. Blokmelk is uit melk en/of melkprodukten bereide gecondenseerde melk met suiker (saccharose), met het kenmerk, dat het drogestofgehalte ten minste 85% bedraagt, zodat het produkt in blokvorm kan worden gesneden. Het vetgehalte in de suikervrije waar varieert al naar gelang de vetklasse. Blokmelk is een halff...
Gerelateerde zoekopdrachten
Log hier in om direct te kunnen beginnen met schrijven.
Wil je dit begrip toevoegen aan je favorieten? Word dan snel vriend van Ensie en geniet van alle voordelen: