Wat is de betekenis van Appelsiroop?

2025-07-28
Agrarisch Encyclopedie

Veerman (1954)

Appelsiroop

appelstroop. Het product verkregen door sap of extract van appelen of appelschillen, hetzij vers of gedroogd, in te dampen tot gelei-dikte. Suiker mag worden toegevoegd. Wordt meestal in de handel gebracht als rinse a. na vermenging met ingedampt beetwortelsap. Aan huishoud-a. is zetmeelsiroop toegevoegd.

2025-07-28
Voedings en Genotsmiddelen

dr. M. Wagenaar (1938)

Appelsiroop

Appelsiroop - Hieronder wordt volgens de bepalingen van het Jam- en Limonadebesluit verstaan, het product dat verkregen wordt, door het sap van appelen of van appelschillen tot geleidikte uit te dampen. Vreemde stoffen mogen hierin niet aanwezig zijn. Het suikergehalte mag hoogstens 65 % bedragen en het extractgehalte minstens 70 %. Rinsche appelsi...

Gerelateerde zoekopdrachten