Appelsiroop - Hieronder wordt volgens de bepalingen van het Jam- en Limonadebesluit verstaan, het product dat verkregen wordt, door het sap van appelen of van appelschillen tot geleidikte uit te dampen. Vreemde stoffen mogen hierin niet aanwezig zijn. Het suikergehalte mag hoogstens 65 % bedragen en het extractgehalte minstens 70 %. Rinsche appelsiroop is het tot geleidikte ingedampte sap van appelen of appelschillen (versche of gedroogde). Hier aan mag beetwortelsap al of niet gemengd met suiker, toegevoegd worden.
Als conserveeringsmiddel mag aan dit product, evenals aan gewone appelsiroop, 50 mg zwaveligzuur per kg van de waar toegevoegd worden. Vreemde stoffen mogen ook in Rinsche appelsiroop niet aanwezig zijn. Het gehalte aan suiker mag hoogstens 65% bedragen en het extractgehalte moet minstens 70 % zijn.
De wettelijke aanduiding moet zijn:
APPELSIROOP (letterhoogte minstens 4 mm);
RINSCHE APPELSIROOP (letterhoogte minstens 4 mm);
Inhoud of Netto: 500 gram (letter en cijferhoogte minstens 4 mm).