Château Desmirail betekenis & definitie

In de 18e eeuw genoot de wijn van Château Desmirail (genoemd naar Jean Desmirail) een uitstekende reputatie en werd verkocht voor dezelfde prijs als bijvoorbeeld Château d'Issan. Het wijngoed werd ook geklasseerd in 1855.

Dit roemruchtige verleden kon niet verhoeden dat het landgoed in 1938 werd opgesplitst, als gevolg van financiële problemen. Het château ging met een deel van de wijngaard naar de familie Zuger en is tegenwoordig bekend als Château Marquis d'Alesme Becker. Een ander deel van de akker werd overgenomen door Château Palmer, dat ook het gebruiksrecht van de naam Château Desmirail kreeg (en er tijdelijk een tweede wijn van maakte). Ook de familie Lurton verwierf een deel van de grond - en het was Lucien Lurton die via koop en ruiling de herrijzenis van Desmirail in 1980 wist te realiseren. Als château werd het voormalige Port Aubin in Cantenac gekozen. Desmirails wijn is een soepele, aimabele, zich vrij snel ontwikkelende Margaux, zelden rijk of zeer geconcentreerd, maar wel verleidelijk, met ook fruit en kruidig, vanilleachtig hout. Zo'n 30 tot 50% van de rijpingsvaten is nieuw; de lageringsduur kan per jaar sterk verschillen.

eig. Denis Lurton opp. 30 ha prod. 13.000 druiven B Cs 80% MER 15% CF 5% 2e wijn Château Fontarney 33460 Cantenac

Gepubliceerd op 30-03-2017