Slachtdier / Slachtvlees. Het varken wordt gemest om zijn vlees. Varkensvlees behoort voor het grootste deel thuis in de z.g. ‘burgerkeuken’. Voor het gebruik in de restaurantkeuken leent het vlees van varkens met een slachtgewicht van ca. 70 kg., die niet al te vet zijn, een speklaag op de middenrug bezitten van ca. 2 cm., zich wel het meest. Bekend zijn o.a. de ‘varkensfilet’ of ‘varkenshaas’, ‘varkenskotelet’ en ‘varkensschnitzel’. Daar het varkensvlees kort van structuur en met vet dooraderd is, kan het in de regel snel gebakken worden, terwijl grotere stukken voor braden in aanmerking komen. Vele mensen hebben een afkeer voor het eten van varkensvlees, omdat het een ‘branderig’ gevoel geeft in de maag, terwijl anderen ná het eten van varkensvlees eczeem of huiderosie kunnen krijgen. Verder is het eten van varkensvlees een verboden product bij Joden en Mohammedanen.
Inloggen
Log hier in om direct te kunnen beginnen met schrijven.
Favorieten
Wil je dit begrip toevoegen aan je favorieten? Word dan snel vriend van Ensie en geniet van alle voordelen:
- Je eigen Ensie account
- Direct toegang tot alle zoekresultaten
- Volledige advertentievrije website
- Gratis boek cadeau als welkomstgeschenk