Algemeen Nederlands Woordenboek

Digitaal woordenboek van eigentijdse Nederlands

Gepubliceerd op 30-05-2017

2017-05-30

promo-

betekenis & definitie

verkorting van promotie.

verkorting van promotie in het linkerlid van samenstellingen.
Naast samenstellingen van dit type bestaan er vaak ook vormvarianten met de volle vorm promotie als linkerlid, zoals in promotieactie naast promoactie, promotie-cd naast promo-cd, promotiemateriaal naast promomateriaal en promotieteam naast promoteam.

Voorbeelden:
Promocampagne Jonas Brothers. Van een hilarische reclamecampagne gesproken! Ter gelegenheid van de verschijning van hun nieuw album 'Lines, Vines, and Trying Times' kruipt Joe Jonas, de zanger van Jonas Brothers, in de huid van Beyoncé.
http://www.netevents.be/nl/muziek/nieuws/14370/Promocampagne-Jonas-Brothers/, 10 juni 2009

Dimitri begint rond 22.00 uur en wordt tijdens dit feest vergezeld door het veelzijdige geluid van Billy Varna (funk/house) [...] en Dylan Otto (electro-techno). Zoek het strand op en maak er een onvergetelijke vrijdagmiddag/avond/nacht van. De entree is gratis!! Tijdens het promofeest bestaat de mogelijkheid kaarten voor het Just Jamm Outdoor festival aan te schaffen zonder administratiekosten. Bovendien krijg je dan een gratis promo-cd!
http://www.djguide.nl/nieuws.p?id=1964, 20 mei 2005

Filmpje Noorwegen, bekijk onze promovideo nu!
http://vakantienaarnoorwegen.blogspot.com/2009/06/filmpje-noorwegen-bekijk-onze.html, 23 juni 2009

Na verloop van tijd kon ik niet meer normaal naar de boodschappenwinkel want iedereen vroeg tips of handtekeningen. Ik moest elke avond naar lezingen en zelfs gaan zingen met mijn promoliedje voor carnaval.
http://www.huismannen.nl/site/artikel.php?id=2076, 23 februari 2009

Bestel nu uw promomateriaal! De Week van de Vooruitgang ondersteunt gemeenten en lokale groepen met promotiemateriaal. U kunt een drukklare poster, flyer of folder laten opmaken.
http://www.weekvandevooruitgang.nl/nieuws/bestel-nu-uw-promomateriaal

Topje met fijne bandjes tegen promoprijs.
http://www.3suisses.nl/topje-met-fijne-bandjes-tegen-promoprijs-a72z4862-nl.html

Het is tijdens de Champions Trophy weer ouderwets gezellig in het welbekende promodorp. Iedereen loopt door elkaar heen [...]. Allemaal kijken ze hun ogen uit naar de diverse stands met de meest uiteenlopende hockeyspullen.
http://www.championstrophy.nl/nieuws/DU8633_Gezelligheid+troef+in+promodorp.aspx