gerecht met zeevruchten.
(Italiaans, letterlijk 'vruchten van de zee') Italiaans pastagerecht met schaaldieren of schelpdieren als ingrediënt; Italiaans pastagerecht met zeevruchten; ook: pizza met zeevruchten.
In vrij gebruik vaak als verkorting, bv. van pasta frutti di mare, pizza frutti di mare, spaghetti frutti di mare of tagliatelle frutti di mare.
Voorbeelden:
Als gewoonlijk zette Luigi me een bord pasta voor. Giuseppe zwaaide weer binnen. "Luigi, tweemaal Frutti di Mare, eenmaal Canneloni en een beenham."
Bibi Schobbers, Come voi, 2001
Ik zit nog een beetje in de vakantiesfeer dus we gaan vanavond voor de Pasta Vongole en dan maak ik het met iets meer zeevruchten: Frutti di Mare.
http://eerlijkereten.nl/jamies-pasta-frutti-di-mare/, 7 juli 2015
Frutti di mare. Tomaten, kaas, garnalen, inktvis, mosselen en ansjovis.
http://www.restaurantriminiweesp.nl/menus/frutti-di-mare/, 2015