(Rijksstraatweg 53). Op het terrein van een ouder buiten verrees in 1749-'53 een nieuw huis, dat wordt toegeschreven aan de Amsterdamse meester-timmerman Jean Coulon.
Het vierkante huis met onderhuis heeft geblokte bakstenen pilasters op de hoeken en een van hoekschoorstenen voorzien omlopend schilddak.In het midden van de achtergevel bevindt zich een gedeeltelijk uitgebouwde, tot aan de kroonlijst opgetrokken koepelkamer. De met een houten balustrade bekroonde uitbouw is rijk versierd met snijwerk in Lodewijk XV-stijl. Het middenraam aan de ingangszijde is in dezelfde stijl omlijst; de deurpartij hieronder is in Lodewijk XVI-stijl uitgevoerd. Een deel van de inrichting is nog uit de periode van de bouw. In 1906-'09 werden tegen de zuidzijde van het huis het halfronde terras met door ionische zuilen gedragen balkon en de aansluitende galerij en trap gebouwd; het geheel kreeg een natuurstenen balustrade.
Het park, dat zich ver in westelijke richting uitstrekt, is omstreeks 1800 grotendeels in landschapsstijl aangelegd. Het terrein wordt naar de weg toe afgesloten door een opvallend groot en rijk versierd rococo-toegangshek (omstreeks 1760), dat op grond van aanwezige initialen wordt toegeschreven aan Constantinus Lautenschläger. Het middendeel van het symmetrisch opgezette hek wordt bekroond door een asymmetrische kuif met daaronder de naam ‘Vreedenhoff’. De met opzetstukken bekroonde natuurstenen pijlers hebben een gebogen vorm en gebeeldhouwde versiering. Ook in rococo-stijl zijn de ijzeren brughekjes, die hierop aansluiten en die aan de uiteinden met maskers zijn versierd. Een eenvoudiger smeedijzeren hek uit dezelfde tijd staat iets zuidelijker aan de weg. Rechts daarvan staat een achtkantige houten theekoepel uit 1776.