Adouceren
(adouceerde, heeft geadouceerd), (<Fr.), 1. (nat.) verzoeten, verzachten, temperen : 2. afslijpen (strepen op diamanten): 3. wegnemen (vreemde of broosmakende delen uit het goud); 4. (schild.) de omtrekken van figuren minder scherp maken.
Van Dale Uitgevers (1950)
(adouceerde, heeft geadouceerd), (<Fr.), 1. (nat.) verzoeten, verzachten, temperen : 2. afslijpen (strepen op diamanten): 3. wegnemen (vreemde of broosmakende delen uit het goud); 4. (schild.) de omtrekken van figuren minder scherp maken.
A. Kolsteren en Ewoud Sanders (1994)
[Fr. adoucir] 1 verzoeten, verzachten; 2 afslijpen (strepen op een diamant); 3 wegnemen (vreemde of broosmakende delen uit het goud); 4 (schilderkunst) de omtrekken van figuren minder scherp maken.
Grasduin in meer dan 507 woordenboeken en encyclopedieën. Krijg toegang tot maar liefst 2.316.291 begrippen, 37.599 spreekwoorden en 78.030 synoniemen.
Word nu vriend van Ensie!
Fokko Bos, Dr. O. Noordenbos (1955)
verzoeten, verzachten, lenigen. ad patres gaan tot de vaderen gaan, sterven; ad patres zenden: doden.
Winkler Prins (1949)
het smeedbaar maken van gietijzer door er koolstof aan te onttrekken in een oven, waarin het met oxyderende stoffen wordt verhit.
Oosthoek's Uitgevers Mij. N.V (1916-1925)
adouceren - adouce'ren [Fr. adoucir, zachter maken] (adouceerde, heeft geadouceerd), 1. verzoeten, verzachten, temperen; 2. afslijpen (strepen op diamanten); 3. wegnemen (vreemde of broosmakende delen uit het goud); 4. de omtrekken van figuren minder scherp maken bij het schilderen.
Gerelateerde zoekopdrachten
Log hier in om direct te kunnen beginnen met schrijven.
Wil je dit begrip toevoegen aan je favorieten? Word dan snel vriend van Ensie en geniet van alle voordelen: