(1965) (< Eng.) openbare discussie over een doorgaans politiek onderwerp; demonstratie met lezingen en debatten. Meestal in hogescholen en universiteiten. De eerste Amerikaanse teach-in had plaats op 24 maart 1965 aan de Universiteit van Michigan.
• Dr. L. van der Land, die in Amsterdam de teach-in als voorzitter heeft geleid, is van mening dat. de teach-in een groot succes is geweest. (Het vrije volk, 04/11/1965)
• De Utrechtse Jongerenraad in oprichting heeft besloten tot het houden van een teach-in over het jongerenwerk in de Domstad. De teach-in zou volgens de jongerenraad moeten worden gehouden in het pas aan de gemeente verkochte gebouw Casino. De raad heeft gisteren een verzoek gericht aan de gemeenteraad, die morgen bijeen komt, om toestemming te verkrijgen voor het gebruik van de zaal die ongeveer 700 personen kan bevatten. De jongerenraad organiseert de teach-in omdat hij van mening is dat de jongeren te weinig inspraak hebben in zaken als planning van het jongerenwerk, de taak van de gemeentelijke overheid, de jeugdzorg en de organisatiestructuur van de gemeente Utrecht. (Algemeen Handelsblad, 19/06/1968)
• Lammers en Gruijters zijn beiden op 24 september aanwezig als spreker op de door Provo georganiseerde teach-in over de doelstellingen van politieke partijen. (Eric Duivenvoorden: Rebelse jeugd. Hoe nozems en provo’s Nederland veranderden. 2015)
• Ik luisterde naar de preken op de teach-ins, preken over bevrijdingsbewegingen in Zuid-Amerika, de napalmbombardementen op Vietnam door de Amerikanen. (Jacques Klöters: Voorwaarts leven, achterwaarts begrijpen. Mijn journaal. 2016)
• De teach-in is begin jaren 60 uit Amerika overgewaaid. Ontspannen met elkaar ideeën uitwisselen. (Twan van den Brand & Jos Straathof: De jongens van de Condor. Het verhaal van een experimentele jeugdgevangenis. 2017)