(1940-1945) (spot.) Nederlandse spotnaam voor het Duitse automerk DKW. Zie ook: Duitse Kinderwagen.
• Triplex en geolied doek leken de belangrijkste bestanddelen van wat voor de oorlog tegelijk het meest verguisde („Dat Kreng Weigert”) en het meest bewonderde („Das Kleine Wunder”) autootje was op de Nederlandse markt, de D.K.W. Nog steeds, meer dan twintig jaar later, rijden er exemplaren van het roemruchte vooroorlogse model van de Deutsche Kraftwagen Werke rond. (Algemeen Dagblad, 07/08/1961)
• HNG begon met de DKW-import in het jaar van de fusie tussen Audi, DKW, Horch en Wanderer: 1932. Het merk van Auto Union's vier ringen was daarmee geboren. De door het kwartet ontworpen vooroorlogse DKW-tjes werden in Nederland zeer populair, vooral het Reichsklasse'-model van ƒ 995,—. De DKW was toen, wat later Citroën's Eend werd: de trekpleister was de lage prijs en de bijnaam 'Duitse Kinder Wagen' en 'Dat Kreng Weigert' behoorden tot de vooroorlogse autohumor. (Trouw, 07/07/1972)
• 'Dat Kreng Weigert.' En een ander hoont: 'Nee, Duitse Kinder Wagen! Hoe kunnen jullie daar met z'n zessen in?' Toch lukt het. (Sytze van der Zee: Potgieterlaan 7. 2010)
• DKW (Dat Kreng Weigert), Fiat (Fiasco In Auto-Techniek), Honda (Hoge Onkosten Na De Aanschaf), KIA (Kluns In Aantocht), Nissan (Na Iedere Start Snel Alles Nakijken), NSU (Na Starten Uitgeput... (Arie Bras,Wim Daniëls: Dakhazen en bretelpiano’s. 2012)
• Das Krankenhaus Wartet en Dat Kreng Weigert: spotnaam voor DKW. (Clubblad Motorclub Leeuwarden. 2014, nr 2.)