Zetmeelplanten - planten, die in bepaalde deelen bijzonder groote hoeveelheden zetmeel bevatten, waardoor die deelen als menschelijk of dierlijk voedsel worden gebruikt en de planten veel worden gekweekt. Het zetmeel komt vaak voor in onderaardsche deelen, zooals bij den Yamswortel (plaat Zetmeelplanten, fig. 1), bij de Batate (fig. 4), bij den Aardaker (fig. 3), bij de Cassave (fig. 5), bij de Taro (fig. 7), bij het Arrowroot (fig. 2) en bij den Aardappel (fig. 9). Een enkele maal vindt men veel zetmeel in den stam (Sagopalm, fig. 6), terwijl ook tal van zaden zeer rijk aan zetmeel zijn.
Inloggen
Log hier in om direct te kunnen beginnen met schrijven.
Favorieten
Wil je dit begrip toevoegen aan je favorieten? Word dan snel vriend van Ensie en geniet van alle voordelen:
- Je eigen Ensie account
- Direct toegang tot alle zoekresultaten
- Volledige advertentievrije website
- Gratis boek cadeau als welkomstgeschenk