Cheddar kaas - Kaassoort, welke haar naam ontleent aan het plaatsje Cheddar* in Somerset. Behalve in het Cheddardistrict wordt ze in groote hoeveelheden bereid in Schotland, Canada, Nieuw-Zeeland, N.-Amerika en sedert eenige jaren ook in onze prov. Friesland. C. is cylindrisch van vorm, ± 25 c.M. hoog met een middell. van ± 37 c.M. Een normaal gewicht is ± 36 K.G. Oorspronkelijk werd ze bereid uit volle, thans ook wel uit gedeeltelijk afgeroomde welk. De laatste in Friesland niet anders dan uit melk met minstens 1.50 en hoogstens 1.75% vet: minimum vetgehalte in de droge stof 30%. De volvette wordt in den handel gebracht met de aanduiding „Full cream”, de andere met het kenmerk „Half meat”.
Inloggen
Log hier in om direct te kunnen beginnen met schrijven.
Favorieten
Wil je dit begrip toevoegen aan je favorieten? Word dan snel vriend van Ensie en geniet van alle voordelen:
- Je eigen Ensie account
- Direct toegang tot alle zoekresultaten
- Volledige advertentievrije website
- Gratis boek cadeau als welkomstgeschenk