Boucherie - een Fransch scheikundige, paste in 1841 oplossingen van kopervitriool toe voor het conserveeren van hout. De palen worden daartoe aan het ondereinde voorzien van een luchtdicht sluitende, waterdichte omhulling, die gevuld wordt met de kopervitriool-oplossing en die tevens door een buis verbonden is aan een op ongeveer 10 M. hoogte geplaatst, met dezelfde oplossing gevuld, reservoir. De aanwezige sappen loopen aan het topeinde af en ten slotte vloeit de onverdunde oplossing uit, hetgeen afhankelijk van de houtsoort in 40 tot 100 uur geschiedt. Dit z.g. boucherieseeren wordt evenals de talrijke andere conserveeringsmethoden langzamerhand verdrongen door de behandeling met teeroliën (creosoteeren).
Inloggen
Log hier in om direct te kunnen beginnen met schrijven.
Favorieten
Wil je dit begrip toevoegen aan je favorieten? Word dan snel vriend van Ensie en geniet van alle voordelen:
- Je eigen Ensie account
- Direct toegang tot alle zoekresultaten
- Volledige advertentievrije website
- Gratis boek cadeau als welkomstgeschenk