Bes (vrucht) - besvrucht (Lat. bacca), een meer of minder sappige, bij het rijpworden niet-openspringende vrucht, waarvan de zaden in een sappig weefsel zijn ingebed, dat ontstaan is uit de binnenste lagen van den wand van het vrucht beginsel, terwijl de buitenste laag droog en min of meer hard is. Voor beelden van b. zijn druif, aalbes, komkommer, enz. Ook een banaan kan men nog een bes noemen of schoon de buitenwand tamelijk dik en het binnenste weefsel betrekkelijk weinig sappig is. Zie verder VRUCHT en de plaat Vruchtvormen, fig. 19 en 20.
Inloggen
Log hier in om direct te kunnen beginnen met schrijven.
Favorieten
Wil je dit begrip toevoegen aan je favorieten? Word dan snel vriend van Ensie en geniet van alle voordelen:
- Je eigen Ensie account
- Direct toegang tot alle zoekresultaten
- Volledige advertentievrije website
- Gratis boek cadeau als welkomstgeschenk