Benedictiner - een der fijnste Fransche likeuren, bereid in de Benedictijner abdij te Fécamp. De bereiding van het echte product is een geheim, doch een er op gelijkend product maar niet zoo fijn, wordt gemaakt uit alkohol, benedictiner-essence, suiker en water. Deze essence wordt verkregen door myrrhe, cardamomzaad, muskaatnoot, gemberwor tel, galangawortel, oranjeschillen en aloc-extract uit te trekken met water en alkohol en hier aan toe te voegen carameltinctuur, zoethoutextract, azijn aether, ammonia, cumarine, vanillesuiker en kleine hoeveelheden van allerlei aetherische oliën. Zal de likeur goed uitvallen, dan moet de essence minstens 2 jaar bewaard zijn geweest; de likeur zelf moet minstens een jaar liggen.
Men moet de hoeveelheden der bestanddeelen zoo nemen bij een dergelijke bouquetlikeur, als deze er een is, dat geen der bestanddeelen op den voorgrond treedt. Vele stof fen in geringe hoeveelheid is hoofdzaak. De echte Benedictiner wordt niet door aftrekken en ver mengen verkregen, doch door zorgvuldige destillatie. Aan het lange liggen en het gebruik van fijne ingre diënten heeft hij zijn goeden smaak te danken.